Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Demersal

Populær
Updated
46622975_2063783963684434_8952962721259716608_n

Hele Danmark mødes på halvvejen i Odense, men der er intet kompromissøgende over odenseanske Demersals kaotiske mathcore.

Selvom Demersal er et nyt band, der sidste år udgav debut-ep’en ‘To Mend a Yellow Wound’ og først nu så småt er begyndt at spille uden for hjembyen Odense, går medlemmernes venskab tilbage til barndommen. Det giver dem en intuitiv forståelse af, hvor de hver især vil hen med musikken, og som band virker de derfor langt fremme i forhold til de fleste andre bands på deres stadie.

Vi var pænt begejstrede for deres Coalesce-påvirkede hardcore, da de spillede på hjemmebane i oktober, og her fortæller de lidt mere om deres tanker med bandet.


Hvem er med i bandet?
Viktor – Guitar/vokal 
Sebastian – Guitar/bas/vokal
Jonas – Bas/Guitar
Philip – Trommer.

Hvordan startede bandet?
Philip og Viktor har spillet sammen, siden de var omkring 10-12 år gamle, før de overhovedet var i stand til at spille et instrument. Senere, omkring 14-årsalderen, kom Sebastian til, og få år efter kom Jonas til. I dag er vi i starten af 20’erne, så det er efterhånden mange år siden, men det har uden tvivl sat sine præg på bandet, at vi sammen har haft mulighed for at udvikle os musikalsk gennem vores spæde ungdoms- og teenageliv. Det har skabt et meget unikt rum at skrive og spille musik i.     

Hvor var jeres første øver?
Hjemme ved Philip i et meget lille og meget varmt lokale med el-trommer, guitaren plugget direkte ind i computeren og ingen mikrofoner.

Hvor var jeres første koncert?
Vores første rigtige koncert har nok været engang på Odenses lokale spillested Kansas City, hvor vi arrangerede en koncert i ledtog med to andre lokale metalbands. 

Hvem har fået øje på jer?
Det har Devilution! Hvad angår større etablerede metalmedier, har det været svært at skabe opmærksomhed omkring Demersal. Til gengæld har flere mindre DIY-promoters fra ind- og udland sommetider anmeldt eller promoveret vores ting. 

Hvad har været jeres største koncert?
Hvis man kigger på arrangementets størrelse og på størrelsen af publikum, har det været, da vi spillede til en torsdagskoncert i Kongens Have i Odense som support for et par større danske rocknavne. Dog har de største oplevelser nok været at spille på mindre undergrundsklubber og punksquats i ind- og udland foran et mindre, men mere dedikeret publikum. Vores nyligt overståede europatour i november står her klart som en af de helt store oplevelser. 

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?
At få opbygget et samarbejde med selskaber og promoterer, så vi kan få musikken spredt ud til flere mennesker.

Hvordan har det været at indspille ‘To Mend a Yellow Wound’?
Det var en intens proces. Vi indspillede alle fire sange i løbet af halvanden dag på Den Rytmiske Højskole, hvor Viktor gik på det tidspunkt. Vi sendte det efterfølgende videre til mixing hos Chris Kreutzfeldt, som havde en god forståelse for vores musik og var rigtig nem at arbejde med. 

Hvad er jeres inspirationer?
Vi har hver især i bandet meget forskellig smag og involverer os også i mange andre musikalske projekter uden for metal- og hardcore-verdenen. Dette sætter forhåbentlig sit præg på vores tilgang til at lave musik sammen i Demersal. Bands, som har haft generel indflydelse på vores lyd, er sådan nogle som Loma Prieta, The Rodeo Idiot Engine, Birds in Row samt større kaotiske hardcore-/metalbands: Converge, The Dillinger Escape Plan og så videre.

Hvad er jeres drømme?
Den mest nærliggende er at få indspillet og udgivet vores første fuldlængdealbum. 

Hvordan vil I nå dem?
Vi har i den seneste tid skrevet en masse ny musik, som vi håber på at kunne gå i studiet med denne vinter. 

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?
Som et band, der sumper rundt i deres øvelokale og kun kommer ud at spille en gang hvert halve år på det mest nærliggende spillested i byen. Vi vil gerne kunne fortsætte med at tage ud og opleve nye ting, møde nye mennesker og spille flere koncerter. 

Hvor meget opbakning har I fra baglandet?
Vi begynder at kunne mærke en større opbakning fra andre danske bands og fra folk i miljøet, hvilket vi sætter rigtig stor pris på. Blandt andet har vi tidligere i år været på tour med henholdsvis Hexis og Telos og spillet med en masse andre fede danske bands, som vi helt sikkert skal dele scene med igen engang i den nærmeste fremtid.