Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Danish Demolition Tour 2018: Aphyxion

Updated
Danish Demolition Tour 2018: Aphyxion

De jyske knejte glæder sig til igen at kunne betræde de udenlandske scener efter et forår fuld af koncerter, et efterfølgende frikvarter og nu tørstige efter at spytte jer i ansigtet igen. 

Kunstner
Dato
08-09-2018
Fotograf
Morten Rygaard

Også Aphyxion glæder sig til Danish Demolition Tour og fortæller her om sammenholdet mellem bandsene og ærgrelsen over egen manglende Rihanna-effekt. 

Hvad glæder I jer mest til på denne tour?

"Vi glæder os til at komme til England og spille. Nu har vi fandeme været i gang i 11 år uden at have ramt vores naboer mod vest, så nu er det på tide. Og så glæder vi os til selvfølgelig bare til gensyn med Tyskland og Holland, der begge er lande med en alt for lækker metalkultur."

Det er en sjov pakke på tværs af genrer, der dog har det tilfælles, at I er på samme management. Hvilke slags aftener kan folket forvente?

"Jeg tror virkelig, at det betyder meget for den her turné, at alle bands kender hinanden så godt på kryds og tværs – vi har alle spillet sammen og festet til ukendelighed før. Udover knivskarpe koncerter kan folk forvente et totalt sammentømret hold og jeg kan ikke udelukke, at vi overtaler lydmanden til at spille Otto Brandenburg i Siameses monitors under showet."

Fortæl os gerne lidt om, hvad der ellers står på tapetet for bandet i 2018/2019?

"Det samme som altid, bare på et helt nyt niveau. Vi har været meget stille det sidste halve år, udelukkende for at oplade batterierne til Europa-turné og nyt materiale i løbet af 2019 – vi har et stramt år foran os, og det bliver pisse sjovt."

Hvem vil I helst spille før på Danish Demolition Tour?

"Defecto. Bare fordi det sjældent er rart at spille efter dem."

Hvem vil I helst spille efter på Danish Demolition Tour?

"Siamese – på en måde ligger vi ret tæt op af hinanden, vi er bare lidt federe end dem."

Nævn et yndlingsnummer fra hver af de andre bands, som I synes folk skal tjekke ud?

"Siamese: 'Tunnel Vision', Defecto: 'Savage' og Helhorse: 'Fuck Art, Let’s Kill'."

Kan du huske, hvornår du første gang hørte om de bands I skal spille med?

"Jeg hørte første gang om Helhorse, dengang de hed Dødning. Det må have været tilbage i 2007, da vi selv lige var startet op med Aphyxion, så jeg har nok ikke været mere end en 13-14 år. Jeg var fan fra starten – og synes stadig de er røvfede den dag i dag.

Første gang, jeg stiftede bekendtskab med Siamese, var da de hed Siamese Fighting Fish. Jeg nåede aldrig at dyrke deres musik før deres selvbetitlede album fra 2015, men nu lytter jeg så også rigtig meget til det. Kæmpe respekt for deres gåpåmod, talent og evne til at hamre øl og spille koncerter dagen efter. 

Defecto tror jeg, at jeg opdagede på den helt samme måde, som de fleste andre i Danmark for et par år eller tre siden: Fra den ene dag til den anden, og så har de ellers også bare været overalt lige siden. Respekt!"

Hvis der var en ting I kunne stjæle fra de andre bands, hvad skulle det være?

"Jeg kunne godt tænke mig at stjæle Siameses sangskrivning, som altså bare er i en klasse for sig selv. Jeg kunne også godt tænke mig Helhorses ”fuck you and rock’n’roll”-mindset, der virker både på scenen og i hele deres tilgang til at komme ud med musikken. Og så kunne jeg godt tænke mig at stjæle Nicklas Sonnes hår og ventilator, så jeg også kunne få Rihanna-effekten på scenen."

Hvilken ting i hvert band er I glade for, ikke er en del af jeres band?

"Jeg kan ærlig talt sige, at jeg er intet mindre end lykkelig for, at vi ikke øver lige så meget som Defecto. Hold kæft, hvor øver de meget. Eller også øver vi bare slet ikke. Uanset hvad: Det er fandeme dejligt at være foruden. Og så er der Helhorses alder. Hold kæft hvor er de gamle - det kunne jo være vores fædre, mand… 

Og Siamese. Hvor skal jeg begynde? Måske er jeg bare glad for ikke at skulle navigere i krydsilden mellem Mirzas dejligt store kæft og de af Danmarks metalmedier, der stadig synes, at der ikke er blevet lavet fed heavy siden 1990."

___

I ønskes god vind fra redaktionen med varme ønsker om, at I hverken kommer i klemme i Mirzas store kæft, eller bliver meget gamle på kort tid! Men hva' helvede - I er jo born to stand strong.

De danske datoer for Danish Demolition Tour er d. 8/9 i Vega, d. 14/9 på Train og d. 21/9 på Sønderborghus.