Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell bliver en fest!

Populær
Updated
Copenhell bliver en fest!
Copenhell bliver en fest!
Copenhell bliver en fest!
Copenhell bliver en fest!
Copenhell bliver en fest!
Copenhell bliver en fest!
Copenhell bliver en fest!
Copenhell bliver en fest!

"Vi leverer årets største rockfest," lover leadguitarist Jay Jay French, når Twisted Sister endelig vender tilbage på dansk grund og fyrer den af til Copenhell.

Fotograf
Jacob Dinesen

Den 10. maj er det 30 år siden, Twisted Sisters tredje plade, ’Stay Hungry’ udkom.
Og om man er fan af bandet eller ej, har man unægteligt levet i en brønd, hvis man ikke kender til pladens store klassikere ’We’re Not Gonna Take It’ og ’I Wanna Rock’.

Men det sgu nok de færreste, som rent faktisk har oplevet det legendariske New Yorker-band spille numrene live – i hvert på dansk grund. Men til Copenhell kan de to sange, inklusive det meste af ’Stay Hungry’, opleves, når Twisted Sister lægger vejen forbi betonøen i helvede og fejrer pladens 30-årsjubilæum.

Da vi ringer til Twisted Sisters grundlægger og leadguitarist, Jay Jay French, kan han faktisk heller ikke selv mindes, hvornår bandet sidst spillede i Danmark.

”Muligvis i 1986”, gætter han på, efter han først har uddelt en skideballe til undertegnede for at ringe tre minutter senere end aftalt. Godt så!

Ingen gider høre nye numre

Men ellers virker den 61-årige musiker nu ganske sympatisk og glæder sig til at vende tilbage til Skandinavien, hvor de ikke så sjældent spiller i Sverige, der unægtelig har en større smag for hard rock og glam end danskerne.

”Der er en helt speciel forbindelse mellem os og vores fans i Skandinavien. Måske fordi de sætter pris, at vi rejser så langt for at underholde dem,” forklarer Jay Jay French.

Han bruger ordet ”entertainer” om sig selv, frem for musiker. Han er en showmand, som han siger, der har selverkendelse nok til at stå ved, at ingen kommer til koncerterne for at høre sjældne numre. Derfor har bandet heller ingen intentioner eller ambitioner om at lave mere nyt musik i karrieren. For ingen gider alligevel høre det, forklarer han.

”Vores fans vil alligevel kun høre numre fra vores fem første plader. Det er betingelsen for at være et pionerband, der har været i gang i 30-40 år. Sådan er det. Publikum vil høre den musik, de er vokset op til. Kunne du forstille dig, vi sagde, at vi ikke spillede ’We’re Not Gonna Take It’  og ’You Can’t Stop Rock n’ Roll’. Men en ny sang? Hvordan tror du, publikum ville reagere?”

10.000 koncerter er resultatet af disciplin

Ifølge Wikipedia har han spillet over 9000 koncerter, der næsten må være omkring rekordstadiet.

”Jeg tror nærmere, vi er tættere på at have spillet 10.000 gange. Det er skørt, men det hænger også sammen med, vi spillede fire gange om ugen på klubber i de første ti år af vores karriere. Dengang var drukalderen lavere i USA, og der var langt flere klubber og muligheder for at spille. Det er synd, at nutidens bands ikke får de chancer mere,” fortæller han.

Til gengæld er Twisted Sister aldrig forfalden til karrierens ellers evige faldgruber, nævner han, som årsag til, at de stadig er på toppen live.

”Vi har aldrig dyrket hård druk og stoffer. Vi har dedikeret vores liv til det, og det er resultatet af disciplin, at vi stadig er et forrygende liveband. Vi er professionelle entertainers. Det er en fest for publikum og hårdt arbejde for os. Men vi elsker det. Hver koncert er unik, og sådan bliver det også til Copenhell. Det bliver årets største rockfest. Det kan jeg godt garantere,” lyder det uden tøven i stemmen fra Jay Jay French.