Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En hel del ord om Anthrax, Lemmy og Cradle Of Filth

Populær
Updated
En hel del ord om Anthrax, Lemmy og Cradle Of Filth
Anthrax’ aktuelle europæiske sommer turné går uden om Danmark. ØV! Men Heavjam.dk forsøger at kompensere med et stort interview med Anthrax’ nye guitarist/producer Rob Caggiano. LONDON, backstage på The Astoria: - Lige for new skool fansene i blandt os samt dem der måtte trænge til en opfrisker: New Yorker drengene Anthrax blev dannet tilbage i 1981, var Østkystens version af midt-80rnes nye ”thrash metal” influerede bølge fra the Bay Area og var support partnere for Metallica. Anthrax var også et af de første hævi bands, der mixede heavy og hip hop, både på plade og i turné form sammen med bl.a. det banebrydende rap band Public Enemy. Pudsigt nok har Anthrax dog først nu kulmineret rent albummæssigt (mener undertegnede i hvert fald!), da deres februar-album, ”We’ve Come For You All” nok er det mest fremragende, de nogensinde har udgivet! Endda med ny guitarist i Rob Caggiano, som også har produceret dette nye album, og som just også var den dude, Heavyjam.dk mødte backstage til en snak da Anthrax gæstede Londons Astoria tidligere på foråret.

Hvordan har det været at komme med i Anhrax, Rob?
”Det har været fedt, vi er jo alle fra New York, jeg har længe været fan af bandet og været gode venner med dem i over syv år, nu. Det har været kanon, og hver aften er showsene forbløffende. Killer!”

Hvad har du selv haft gang i før Anthrax?
”En masse faktisk, jeg havde selv gang i et band, men vi splittede op efter nogle plade selskabs problemer. Så er jeg begyndt at producere plader som en vanvittig, jeg har mit eget produktionsselskab kaldet Scrap 60 og vi har haft sindssyg travlt med alt muligt. Vi lavede den nye Anthrax-plade og jeg har også mixet den nye Cradle Of Filth. Men vi har arbejdet med en masse bands, blandt andet Ill Nino og 36 Crazyfists. Det er ligesom cool, for alt jeg ligesom beskæftiger mig med er… at lave larm!”

Du er måske for travl til at turnere?
”He-he-he, jeg har travlt, men på en eller anden måde fungerer det selv om jeg dog ikke helt ved hvordan. Men jeg har en makker, Eddie Wall, så produktionerne stopper ikke bare fordi jeg tager væk på turné.”

I har Panteras guitarist Dimebag Darrell med på nummeret ”Cadillac Rock Box”, hvorfor det?
”Det er en hyldest til ham. Han er en sjov fyr, en god ven og en virkelig personlighed. Og sangen blev jo fed.”

Jeg bliver nødt til at spørge: hvor mange hits fik I på Jeres hjemmeside, www.anthrax.com efter 11. september?
”Millioner af hits, det var vanvittigt! En masse gamle damer der ville lære om ”Anthrax” (læs: om ”Miltbrand” – red.). Det var helt sindssygt og vi måtte på et tidspunkt skifte vores server ud.”

Morgentørstig Lemmy i underbukser

Jeg har lyttet til Anthrax i omkring tyve år, og jeg tror den nye ”We’ve Come For You All” er den bedste Anthrax-plade, nogensinde...
”Vi har det på samme måde. Jeg har det fedt med den, både med hensyn til min produktion og mit spil. Men alle var virkelig sultne og aggressive, og det gav et resultat. Og der er mange forskellige ting på dette album. Killer.”

Kan du lide at turnere?
”Jeg elsker det. Min favorit. Jeg er heller ikke god til at være det samme sted for længe, så flipper jeg ud.”

[img]http://heavyjam.dk/img/271.jpg[/img]
Hvordan overlevede I at turnere med Motörhead?
”De er sindssyge de fyre, jeg elsker dem! Men det var et drøn, vi hang ud sammen hver aften, de er de rareste fyre i verden. Vi partyede hver aften – det vil sige jeg og Motörhead, de andre Anthrax-fyre var ikke til party. Og showene var fantastiske.”

Mest mindeværdige øjeblik fra den turné?
”Ha-ha-ha-ha. Jeg var med på Motörheads turné bus frem til næste spillested – et sted i Tyskland, tror jeg – og jeg husker bare, jeg vågner op bagerst i bussen kl. 7 om morgenen, og som det første ser jeg Lemmy i underbukser der leder efter en øl. Fucking crazy. Det er virkelig en ting, jeg erindrer.”


Optur med Cradle Of Filth

Hvordan var det at lave den Cradle Of Filth produktion?
”Det var fedt. Jeg mixede og co-producerede cd’en. Jeg er black metal-fan og har været fan af dem i et stykke tid, og de fyre er virkelig fucking coole og vi blev gode venner. Det sparkede sgu’, jeg brugte to måneder på det album og jeg levede i studiet sammen med dem. Det var sindssygt, he-he.”

Hvad er det fede ved black metal og bands som Dimmu Borgir (som Rob flasher på sin t-shirt under interviewet)?
”Jeg elsker musik, der er udfordrende og svært at spille, og black metal – hvis det er lavet rigtigt – er så fucking tight og hurtigt. Teknisk set elsker jeg det, og jeg kan lide stemningen og dunkelheden. For mig er Norge den eneste musikscene som laver noget cutting edge lige nu, og jeg taler ikke kun black metal. Men norsk musik generelt. Det er så friskt og opfindsomt, der er ingen anden scene som laver noget lignende. Et af mine favoritbands er Ulver, der er ambientagtig musik, fantastisk. Totalt brilliant stuff.! Der er en særlig lyd i Norge, det er underligt, måske er det det kolde vejr der gør det? Jeg ved det ikke, he he he.”

Hvordan vil du beskrive det nye Cradle Of Filth album, som du jo selv har mixet?
”Oh, det er definitivt det hurtigste, heavyeste og bedste lydende Cradle Of Filth album til dato. Og sangene er virkelig coole, synes jeg. Mange var skeptiske og troede sikkert, de ville sælge ud, fordi de nu er på et major label, Sony Music, og ville lave den der kommercielle plade, men den er den mest heavye, de har lavet. Det er en virkelig fed plade.”

Hvordan husker du atmosfæren i studiet?
"Den var fed. Jeg mixede pladen i et studie nær Hastings i England, hvor vi boede og overnattede. Bygningen er fed, sådan ligesom et stort slot, men problemet er at alt i byen er lukket efter kl. 22 om aftenen. Så man må lave sit eget sjov i studiet, der er konstant practical jokes kørende og bandet drak mig virkelig fuld en aften. Det vil komme med på den kommende Cradle Of Filth dvd. Men viben var perfekt og det var det rigtige sted at lave den plade. Man kunne høre hylende hunde hver nat.”

[img]http://heavyjam.dk/img/270.jpg[/img]
Tak for snakken, Rob, men har du lige en hilsen til de danske Anthrax fans?
”Få fat i pladen! Den hedder ”We’ve Come For You All”, den rocker, det er metal, så spil den højt! Og duk op til showet når vi kommer!”

Jeps, Rob, og hjertens gerne, men det med showet bliver sgu’ altså et problem, da Anthrax gæster både Moskva, Sofia, Oslo og alle mulige andre europæiske hovedstæder minus København, denne forsommer !! Men pladen: tjek den ud, den er rigtig fed og John Bush er bare en af de mest suveræn heavy/rock/metal-vokalister, der findes på den tunge planet. Aiyeeee!

Og hold også lige øje med den nye Anthrax-video ”Safe Home”, som har gæste optræden fra ”Matrix” stjernen – og gammel Anthrax-fan - Keanu Reeves samt skate punkerne Sum 41.