Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 3: Ugens koncerter

Updated
-XTD5392-46-1523467545

Der er stadig lidt nytårssløvsind over udvalget af koncerter i denne uge, men helt metaltræt behøver man ikke at blive, for der er trods alt alt fra black fra fx Horned Almighty over folkmetal ved The Hu til moderne støj fra Smash Into Pieces.

Titel
+ Smash Into Pieces + The Hu m.fl.
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)

Det er ikke en uge, hvor de helt store metalnavne lægger til havn for at give koncert her i Danmark. Og det er også en kort koncertuge, der ikke rigtig starter før onsdag og også ser ud til at holde hviledag søndag. Til gengæld er der for en gangs skyld ikke overvægt af koncerter i København, da hele landet er godt med med koncerter i Sønderborg, Aalborg, Aarhus, Randers, Grenå og Odense. Og det er blot de koncerter, vi har husket.

Nå, men det er altså onsdag, det går løs. Violin + metalcore giver alternativ metalcore, og det kommer lige fra den anden side af sundet. Svenske Imminence aflægger visit på Beta i København. Opvarmningen er dansk med Hanging the Nihilist, og så er der også et stykke med tysk metalcore i form af The Oklahoma Kid.

Det der med violin er normalt ikke det, vi skriver mest om på disse sider, men vi må hellere nævne danske Siamese, der spiller to gange i den kommende uge. Nævner vi dem ikke, så ser vi jo bare et eller andet fjollet forsøg på at råbe Devilution op fra Prime Collective. Den alternative hårde rock med masser af poppede meloldier og skæve indslag rammer Sønderborg og Aarhus fredag og lørdag. Odd Palace og South Haven er med.

Vi bliver i det alternative. Ja, nærmest alternative violiner eller i hvert fald alternative strygerinstrumenter. Folkmetal fra mongoliske The Hu rammer Voxhall i Aarhus. Det gør de torsdag. Bandet selv kalder det for hunnu rock

Og lad os få afsluttet det alternative, inden det bliver rigtig bidsk. Smash Into Pieces fra Sverige rammer Beta. Der er udsolgt, men det gør måske heller ikke så meget, for selvom Beta beskriver det som alternativ rock, så består det alternative vist mest af sære lyd fra den poppede verden, effekter, autotune og den slags. Det er catchy, men du finder nok ikke så mange blandt publikum i en laset Slayer T-shirt fra 80'erne.

Det er tid til de hårdere toner, ellers forvirrer vi bare de mest hardcore metalfans, som har fået klikket sig ind på denne artikel. Skarp black metal serveres lørdag fra Horned Almighty på Café Von Hatten i Randers. Genfærd og Wulfaz er med, så det bliver en herlig sort aften.

Dagen før har Demersal, Puke Wolf og Regarding Ambiguity, tre danske bands i den hårdslående hardcore/screamo m.m.-verden, sikkert gjort deres for at lange musikalske øretæver ud på 1000Fryd i Aalborg.

Men tilbage til lørdag. Tornvang Festival holder afterparty i Grenå på Beta House med tre danske acts: Hoppepude, Royal Deceit og Hellmaze.

Og når metallens giganter altså ikke lige kommer forbi Danmark i denne uge, så kan man som erstatning kigge i kalenderen og se, at der er et par tribute/cover-bands på programmet rundt omkring.

Onsdag
Imminence (S) - Beta, København

Torsdag
The Hu (MGL) - Voxhall, Århus

Fredag
Smash Into Pieces (S) - Beta, København (obs: udsolgt)
Siamese, Odd Pallace, South Haven - Mejeriet, Sønderborg
Demersal, Puke Wolf, Regarding Ambiguity - 1000Fryd, Aalborg
Guns 2 Roses (UK)  - Kansas City, Odense

Lørdag
Siamese, Odd Pallace, South Haven - Atlas, Århus
Horned Almighty, Genfærd, Wulfaz - Café Von Hatten, Randers
Tornvang Afterparty: Hoppepude, Royal Deceit, Hellmaze - Beta House, Grenå
Scorpions Tribute - High Voltage, København