Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #231

Populær
Updated
Krigsguden #231
Krigsguden #231
Krigsguden #231
Krigsguden #231
Krigsguden #231
Krigsguden #231
Krigsguden #231
Krigsguden #231

Krigsguden har været i Amager Bio for at se Entombed A.D., Voivod og Lord Dying.

Kunstner
Titel
+ Entombed A.D. + Lord Dying
Spillested
Dato
23-11-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Kenny Swan

Jeg ankom på pladsen foran Amager Bio i mit hood, mens det første band, Morbid Evils, var gået på. Jeg vidste ikke, at der var fire navne denne onsdag aften, men da det lød som fesen metalcore, tog jeg en chiller på en cementbænk. Pludselig dukkede Voivods trommeslager Michel "Away" Langevin op og genkendte mig, fra da jeg interviewede ham på Roadburn i 2012. Vi fik en lille snak om dit og dat og røg en bønne, mens han købte en pose pot til bandet.

Molle fra President Fetch sagde, jeg skulle glæde mig til Lord Dying, da de lød lidt henad High on Fire. Det havde han egentlig ret i. Bandet var dog ikke lige så rå og thrash metal-inspirerede som Matt Pike & co., men ganske fine som det første band, jeg fangede indenfor. Stoner rock'n'roll møder heavy metal uden at være sensationelt overjordisk fedt.

Canadiske Voivod har siden deres debut 'War and Pain' fra 1984 været et af mine favorit-metalbands. Jeg så dem første gang i 1987 på 'Killing Technology'-touren med Kreator, de har altid leveret varen live, og deres album har et gigahøjt bundniveau. Denne aften var ikke anderledes end andre shows, all killer no filler, fra første nummer 'Killing Technology' til afslutningen 'War and Pain'. Vi fik også smagsprøver fra deres eminente ep fra i år, 'Post Society'. De modne herrer virkede veloplagte, og lyden var god.  Denis "Snake" Bélanger prøvede ihærdigt at få gang i de få fremmødte folk, men det var sådan set kun mig, som headbangede og kørte krigsgudstilen til deres overmenneskelige sci-fi space/thrash metal. Typisk Danmark, en nation af korthårede wankers og wannabes.

Svensker døden og hovednavnet Entombed A.D. indtog scenen til sidst, og leverede en ganske fin koncert med gamle skæringer, bl.a. 'Left Hand Path' og 'Wolverine Blues' samt Roky Erickson-klassikeren 'Night of the Vampire' som ekstranummer. Jeg havde en superaften, men det hele var præget af, at Amager Bios hal var alt for stor til de få mennesker, som var mødt op. Et mindre sted som Loppen ville ha' været klart at fortrække for at få lidt intimitet og nærvær fra publikum.

Måske skyldes det manglende fremmøde, at Voivod og Entombed A.D. havde besøgt København for nyligt, eller måske var potentielle publikummer i Vega for at se Boris og Fossils. Eller måske sparede folk krudtet til Killing Joke dagen efter i Pumpehuset, hvor jeg selvfølgelig også var at finde nede foran. Anyhoo, jeg var svært tilfreds og blev endnu mere tilfreds dagen efter med Killing Joke, som  Michael "Away" Langevin på Roadburn nævnte som en stor inspiration for Voivod.