Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rockerne kigger over metalhegnet

Updated
Rockerne kigger over metalhegnet

De hævder, at de kommer fra Venus, men til jordboernes glæde, har de bosat sig på jorden, for at spille rock, som alle kan forstå.

Titel
Stranger
Dato
17-09-2010
Label
Distributør
Genre
Trackliste
1. Gillionaire
2. Sleeper Awakes
3. Disappearer
4. Double Crossed
5. Night Terrors
6. Sudden Death is Nothing
7. Woman in the Woods
8. Vision Quest
9. Habituary
10. The Recognition
11. Without Hope, Without Fear
12. Future Humans
Karakter
3

Valient Thorr er et live-band - uden tvivl. Anmelderen dømte ensformighed i årets Roskilde-show, men musiknyderen med lidt promille i blodet dømte hammer-fest! Bandet har turneret mere eller mindre fuldtid de sidste mange år - noget frontmanden elsker, men som også får ham til at savne et fast forhold (læs interviewet for mere herom).

Man står efter de første par lyt lidt tilbage med en følelse af, at 'Stranger' blot er lavet for at kunne kyle et par nye sange ind i live-sættet. For som en hel plade holder det ikke. Og flere lyt kan da ikke give pote, for det er jo "bare" rock 'n' roll?

Både og - for jo; det bliver faktisk bedre efter flere lyt, men det står stadig klart, at ikke alle sange holder samme standard som 'Sleeper Awakes' eller 'Double Crossed', som blev luftet på årets Roskilde-festival.

Når vokallinjerne kommer bedre ind under huden, gemmer der sig faktisk nogle memorable melodier, og selvom det er rock 'n' roll, så er der også nogle mere progressive indslag på guitarfronten. Sågar fede, metalagtige soli har fundet vej til skiven.

Bedst er det når Valient Himself synger hurtigt som i 'Habituary', hvor bandet lyder lidt som gammelt Suicidal Tendencies. Og det er ikke eneste sted, hvor rockbandet skeler over hegnet til nabogenrer. For eksempel lyder visse parter i den tidligere nævnte 'Sleeper Awakes' som Metallicas 'Motorbreath'. Flere steder anes metalinspiration, og det er ganske underholdende, når det kommer ud som skramlet, let garage-agtig rock 'n' roll.

Konklusionen er at Valient Thorr i hvert fald har fået en god håndfuld numre, som gruppen kan putte ind i sin flittigt omrejsende live-karavane. Lad der blive fest!