Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Den seje black metal

Updated
hd_cover_webprev

Heaven's Damnation er mere og andet end en hyldest til Dissection, og med lige dele melodi og tyngde imponerer de på deres debutplade.

Titel
Heaven's Damnation
Dato
03-03-2023
Trackliste
1. Intro
2. Storms, Floods and Fire
3. Beneath Ruins
4. The Crown of Man
5. Wheels of Blood
Karakter
4

Heaven's Damnation er fra Danmark og udsendte 3. marts 2023 debutpladen af samme navn. Det er blot fire sange og en intro, der melodisk åbner pladen stille med en nydelig guitar. Den erstattes af tremolo-guitar i åbningsnummeret 'Storms, Floods and Fire', der tydeligt viser, at det her er black metal. Som vores skribent, Daniel Pilgaard, sagde i sin årsliste:

Misantropisk black metal, der minder om et miks af Dissention, Gehenna og Funeral Mist. Den erfarne trio bag projektet har smedet en plade sammen, der ikke lyder som andre bands herhjemme. Modbydeligt sejt!

Det er ret præcist beskrevet. Heaven's Damnation er nemlig et band, der gemmer på nogle rutinerede kræfter. Nok er bandet relativt nyt, dannet i 2016 ifølge dem selv, men først nu er de klar med debutpladen. Bandet består af Mads Bertram Højland Gath, der står for både guitar, bas, keyboard og sangskrivning. Han har allieret sig med Andreas Villumsen på trommer og Lars Johansson på vokal. 

Trioen har spillet i adskillige andre bands, og har nu samlet kræfterne i Heaven's Damnation, og det er der kommet 28 minutters black metal ud af. Det er velproduceret og det lyder virkelig godt. På 'Beneath Ruins' er der næsten en Behemoth-agtig stemning i lyd og tempo, der pga. keyboards løfter sangen op.

Det er en af den slags udgivelser, hvor man kan spore et vist internationalt potentiale. De er ikke bange for den hurtige riff-dominerede sang, ligesom de kaster sig ud i mid-tempo sange som 'The Crown of Man', hvor sangen får lov at bygge sig op over mere end syv minutter. Denne anmelder erklærer sig enig med kollegaen og siger, at det her er sej musik!

Hør hele 'Heaven's Damnation' her: