Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

MMF XIV: Progressiv metal med klemmer

Updated
Dark Quarterer 1
Dark Quarterer 2
Dark Quarterer 3
Dark Quarterer 4
Dark Quarterer 5

Dark Quarterer bød på progressiv metal af høj italiensk klasse på årets Metal Magic Festival.

Dato
08-07-2022
Koncertarrangør
Fotograf
Jacobh Hansen
Karakter
4

Metal Magic Festival har en formidabel evne til at booke bands, som vi gerne vil opleve, men som aldrig ville komme til at spille i Danmark, hvis det ikke netop var på Metal Magic Festival. Og nogle gange er festivalen så også garant for at skaffe bands til Danmark, som vi ikke en gang vidste, at vi gerne ville opleve.

Sådan en oplevelse blev sikret i år med italienske Dark Quarterer på udendørsscenen fredag. Dark Quarterer spiller progressiv metal. Det er ikke en genre, som opleves ofte på Metal Magic Festival. Men med bands med samme kvalitet, må der meget gerne komme flere i fremtiden.

Dark Quarterer har efterhånden eksisteret i rigtig mange år. Desværre er bandet ikke særlig kendte uden for en snæver kreds af prog metal og heavy metal fans. Det er en skam. Det kan ikke hævdes, at bandet gør meget ud af sceneshowet.

Bandstifter, bassist og forsanger Gianni Nepi havde et nodestativ med på scenen med teksterne, som han støttede sig meget til. Så der var ikke meget løben rundt på scenen. Til gengæld gik der en god tid med at skifte tekstark og fastgøre arket med medbragte tøjklemmer mellem hver sang. Men det, der manglede i show, blev fint kompenseret med flot fremførsel af bandets sange.

Pompei
Sættet var i høj grad funderet på bandets seneste albumudgivelse ’Pompei’, som blev spillet i sin helhed. Det var godt. Varierende, smukt og velspillet med en blanding af traditionel rock, 70’er og 80’er prog rock, metal og udflugter til jazzsoli på keyboards. Guitaristen Francesco Sozzi var meget overbevisende og havde mange fine soli. Nepi er hastigt på vej mod de 70 år men har overraskende intakt vokal. Både Nepi og trommeslager Paolo "Nipa" Ninci har været med i bandet siden begyndelsen i 1980.

Det er svært at finde sammenligningen til store bands inden for genren. Men det er klart et band, som bør appellere til såvel fans af traditionel prog rock og alle, der gerne vil have en metalliske kant på musikken. Det er flot, episk, storslået og bombastisk musik.

Metal Magic Festival skal have stor tak for at bringe Dark Quarterer til Danmark.