Fra plade, til scenen og tilbage igen

Populær
Updated
Fra plade, til scenen og tilbage igen

Den temmeligt tekniske Meshuggahmusik fungerer næsten bedre live end på studieoptagelser, og det dokumenteres på liveudgivelsen "Alive".

Kunstner
Titel
Alive - In Space No One Can Hear You Unless You Scream
Dato
05-02-2010
Distributør
Trackliste
DVD

1. "Begin"
2. "Perpetual Black Second"
3. "Twenty Two Hours"
4. "Pravus"
5. "Dissemination"
6. "Bleed"
7. "Ritual"
8. "New Millennium Cyanide Christ"
9. "Cleanse"
10. "Stengah"
11. "The Mouth Licking What You've Bled"
12. "Machine"
13. "Electric Red"
14. "Solidarius"
15. "Rational Gaze"
16. "Moment"
17. "Lethargica"
18. "Communicate"
19. "Combustion"
20. "Humiliative"
21. "Infinitum"
22. "Straws Pulled at Random"
23. "End"

Bonus Material

1. "'Bleed' Music Video"
2. "The Making of 'Bleed'"
3. "Micha Guitar Tour"
4. "Tomas Drum Tour"

Live Audio CD

1. "Perpetual Black Second"
2. "Electric Red"
3. "Rational Gaze"
4. "Pravus"
5. "Lethargica"
6. "Combustion"
7. "Straws Pulled at Random"
8. "New Millennium Cyanide Christ"
9. "Stengah"
10. "The Mouth Licking What You've Bled"
11. "Humiliative"
12. "Bleed"
Forfatter
Karakter
5

Meshuggah, som headlinede seneste Danish Metal Awards, har udgivet en liveting, der består af en CD og en DVD, og den er i overvejende grad genial.

CD’en især viser at Meshuggahs serielle og maskinelle musik sagtens kan gøre sig uden for et studie - den bliver endda bedre af at blive spillet live. Lyden er ganske klar og nærværende med en god portion knas, og niveauerne er lige i øjet. Det er ret imponerende, når man tænker på, at det er liveoptagelser, som ellers let kan blive noget tyndbenede at lytte på optagelser af.

Optagelserne stammer fra koncerter i Japan, Canada og USA, og på CD'en er der en overvægt af spor fra Tokyo. DVD’en giver muligvis en forklaring på hvorfor, da den indeholder et klip, der viser hvor anderledes og tyst koncertkulturen er derovre, og hvis publikum ikke rigtig har lavet larm, kan det være lidt som at lave live-studieoptagelser, kunne man forestille sig.

DVD’ens billedside passer ret godt til musikken, da den er holdt meget mørk, og det er en fin detalje. Ellers består den af en række velklippede koncertoptagelser afvekslet med interviews og kommentarer med for mestendels trommisen Thomas Haake. Disse små indslag er nok DVD'ens svaghed, da man ikke rigtig kommer under almindelighederne, og fordi jeg personligt ville have foretrukket livedelen for sig, og interviewene for sig.

Alt i alt er der dog tale om en særligt vellykket liveudgivelse, som glimrende kan fungere som en slags Meshuggah-greatest hits for nye lyttere, og for gamle lyttere en manifestation af dette nordsvenske orkesters dygtighed.